Udlevering, Start og Starttid

Torsdag d. 8. august fra kl. 16-20, fredag d. 9. august fra kl. 14-20 vil du få udleveret dit startnummer mm. Udlevering foregår på Lautrupvang nr. 1 i Ballerup.

Så venligst mød op enten den 8 eller d. 9. august. Som nævnt foregår starten kl. 5.00, og de første 8 km køres med Marshalls foran, indtil den endelige start finder sted, og løbet gives frit.

Cykeldepot - Start

Torsdag, fredag og lørdag vil der være opstillet et Cykel Depot, hvor du har mulighed for at få checket din cykel, alternativt købe dæk, slange mm. til løbet og den lange tur.

Omklædning, Toilet, Parkering

På Lautrupvang 1 (hos Schneider Electric) åbner vi løbskontoret kl. 4,00 lørdag morgen d. 10. august.

Der vil være opstillet toiletter, og du må følge regler og anvisning om evt. parkering af bil. Indenfor en radius af 2-300 meter er der masser af mulighed for parkering. Der er IKKE mulighed for at køre ind med bil på selve startområdet.

Alle bør i egen interesse have en person til at se efter jeres cykler, hvis I “lige skal noget” inden starten.

Evt. omklædning inden starten kan foregå i et stort telt. Men bedst er at du møder omklædt op.

I målområdet er der IKKE badefaciliteter, men du har mulighed for at få noget at spise og drikke. På dit startnr. er der en talon, som automatisk er adgang til Spise/drikke! Denne talon er til dig. Evt. gæster der møder op i målområdet har naturligvis også mulighed for at få forplejning. Det koster et symbolsk beløb.

Cykelservice – Billedsagelse

Vi vil have et antal Servicevogne med i løbet. Her kan du få udbedret de aller værste ting, selvfølgelig imod betaling.

Vi vil henstille til ALLE ANDRE biler om ikke at følge deltagerne på turen. Skal man være med bør man køre frem til et depot, hvor du så har mulighed for at støtte dine pårørende.
Men vi vil godt nævne at ved Andkær depotet er parkeringsmulighederne meget begrænset.

Respekter venligst vore henvisninger omkring dette. Vi havde for mange år siden et par episoder, som affødte kedelige uheld.

På de enkelte depoter vil vi også have cykelforretninger, som kan udbedre evt. problemer.

Forsikring

Du deltager i København-Århus for egen regning og risiko. Det må anbefales at have sine forsikringer i orden. I den forbindelse skal nævnes Tyverisikring (cykel), Ansvarsforsikring samt Fritidsulykkeforsikring

Officials

Alle Officials i løbet er iklædt T-Shirt eller Sweat-shirt. Disse er påtrykt “København-Århus” Jyllands-Posten mm.
Har du problemer undervejs eller ved start og mål, er du velkommen til at kontakte disse personer.
Vi vil på alle mulige måder prøve at hjælpe dig, vise dig til rette og i øvrigt støtte dig.

Lygter mm.

Vi starter kl. 5,00, solen står op kl. 5,32, men det første stykke vej kører vi med ledelse af Marshalls, så alle bør være kommet til “den skarpe start” uden lygter, hvor vi giver løbet frit. Det plejer at være lyst en halv times tid inden solen går op.

Solen går ned ca. kl. 20,55, og en del deltagere vil ikke være kommet til mål, husk derfor at have den rigtige lygteføring på. Det er VIGTIGT for dig selv og for den øvrige trafik.

Tidsgrænser

Vi har set os nødsaget til at indføre et par tidsgrænser. Ved Storebælt SKAL du med transportsystemet senest kl. 11,30. Du vil så være i gang i Nyborg ca. kl. 12-12,15. Der er ca,. 220 km til Århus fra Nyborg, og vi lukker tidtagning og hjemkomst kl. 24,00.

Vi vil derfor have bemyndigelse til at afvise evt. deltagere der ikke når at kommer over Storebælt med afgangen kl. 11,30. Vi ser os desværre nødsaget til at indføre dette system, mest af hensyn til den sidste indkørsel til Aarhus

Færdselsregler

Færdselsloven SKAL OVERHOLDES. Vi kører et motionscykelløb, og her skal alle følge færdselsreglerne. Tag hensyn til jer selv og den øvrige trafik. Hvor der findes cykelstier, skal disse anvendes.

Ved starten er det lyst, men en del deltagere vil først ankomme til Århus når mørket er kommet frem. HUSK derfor lygter. Vi vil be´ alle om at følge disse regler.

Registrering

Du vil i København-Århus blive registreret en række steder.

Ved ankomst til Storebælt vil din tid sættes i stå. Den vil først starte igen når du registreres i Nyborg. Ved opkørsel af Vissenbjergbakken vil du blive registreret.

Til slut vil din tid blive taget ved ankomst på Århus Cykelbane.

Afmærkning af rute

Ruten er tydeligt afmærket med København-Aarhus skilte. Der vil en del steder være fysiske poster tilstede.

Vi har anbragt 5 km skilte før depoterne, og på kritiske steder vil vi have opstillet GIV-AGT skilte.

Der vil også være opsat 100-50-25-10 og 1 km skilte til målet.

Præmier

Der er lige så mange vindere, som der er deltagere i København-Århus. Vi har sammen med vore sponsorer ca. 100 Lodtrækningspræmier, som kan afhentes når du er kommet til mål.

HUSK dit startnummer ved afhentning af præmie

Cykelhjelm

Alle deltagere SKAL anvende Styrthjelm. Det er vigtigt at du overholder denne regel, gør du ikke det bliver du bortvist fra løbet.

Samaritter/mobiltelf.

På depoterne vil samaritter kunne sørge for at du får den rigtige behandling, hvis uheldet er ude. Ved skader på ruten, må du søge hen imod det nærmeste depot, alternativt ringe op til depotet.

I egen interesse bør alle have deres mobiltelefon med.

Afgange over Storebælt

Vi har et Bus/Lastbilsystem klar ved Storebælt. Systemet vil være at ca. 50 deltagere og deres 50 cykler bliver transporteret over bæltet. 4 eller 6 systemer vil køre afsted ad gangen, dog vil der ved start og slut af systemet køre enkelte bus systemer afsted.

Systemet har vi anvendt før og det fungerede perfekt.

Transport/bagage

Når du får udleveret startnummer mm, vil du finde en hvid sæk og et manila mærke. Denne sæk transporteres til Århus Cykelbane. Du har mulighed for at anbringe skiftetøj/håndklæde/sko mm. i denne sæk.

Du skriver dit deltagernummer og navn på manilamærket, hæfter det på sækken og dropper sækken i de opstillede bure. I egen interesse bør du gøre dette senest fredag aften d. 9. august.

Glemte effekter

Glemte ting/sager/effekter kan efter løbet afhentes. Henvendelse sker til løbskontoret på mail:

Eller på tlf. 4012 2530. Henvendelse kan ske alle dage imellem 14 og 16.

Henvendelse bør ske inden d. 1.9. 2019

Overnatning

Vi har allieret os med Zleep Hotels hvis du vil overnatte inden og efter løbet. Aftale gælder hotel i Ballerup og Ishøj samt Aarhus.

Værelser er rigtig pæne og ny indrettede, så du kan få en rolig nats søvn både før og efter løbet. Der findes 2-3 og 4 personers værelser, og i har lov til at tage cykel med ind på hotellerne.

Du skal benytte en kode som er PROCYKEL når du bestiller. Den indtaster du direkte på Zleeps hjemmeside. Du kan allerede NU bestille hotelværelse til dagene 8-9-10 og 11 august

Du får 15% på de oprindelige priser.